Piekarnik tradycyjny to taki, którego szerokość i głębokość nie przekraczają 60 cm, a do tego zwykle jest zasilany elektrycznie i wyposażony w klasyczne opcje grzania. Te urządzenia do zabudowy nie tylko już dawno wyposażane są w standardzie w rozmaite funkcje, które wspomagają procesy pieczenia czy rozmrażania, ale są przy tym energooszczędne i łatwe do utrzymania w czystości. (Fot. Bosch)
Czytaj więcej...
Producenci sprzętów gospodarstwa domowego, również tych wolnostojących, nie zapominają o użytkownikach, którzy urządzają swoje kuchnie w stylu rustykalnym, vintage czy też retro. Utrzymane w tej stylistyce modele rozmaitych sprzętów, poza pięknym wyglądem i solidnym wykonaniem, są równie praktyczne i funkcjonalne, jak te klasyczne bądź łączące różne style i epoki z teraźniejszością. (Fot. Vestfrost)
Czytaj więcej...
Nowoczesne, spójne wzornictwo pozwala stworzyć jednolity efekt. Zwykle spójna linia wzornicza ma swoją nazwę, która jest jednocześnie określeniem handlowym. Nierzadko nazwa nawiązuje bezpośrednio do walorów linii i jej autów czy projektanta, który ją stworzył. Polacy coraz chętniej decydują się na takie zestawienie sprzętów. (Fot. Siemens)
Czytaj więcej...
Kuchnie utrzymane w stylistyce retro, vintage, a nawet loftowej to coraz chętniej urządzane wnętrza. To za sprawą przytulnej kolorystyki i ponadczasowości. Taka kuchnia sprawia, że czujemy się w niej niczym w domku na wsi. Co więcej, kuchnia w stylu retro nie wyklucza dopełnienia aranżacji nowoczesnym sprzętem AGD. (Fot. Gorenje)
Czytaj więcej...
Mieszkanie z dużą kuchnią czy dom nie sprawiają użytkownikowi kłopotów w zakresie doboru funkcjonalności i odpowiedniego rozplanowania sprzętów AGD. A co, jeśli mamy małe mieszkanie i chcemy, żeby przestrzeń kuchenna była jak najbardziej funkcjonalna? Wtedy z pomocą przychodzą tak zwane urządzenia kompaktowe do zabudowy. (Fot. Siemens)
Czytaj więcej...
Wykorzystując odpowiednie środki czystości, zwłaszcza takie, które są przeznaczone do określonych typów sprzętów oraz materiałów, z jakich zostały wykonane, możemy znacznie przedłużyć nie tylko ich estetyczny wygląd, ale przede wszystkim prawidłowe działanie.
Czytaj więcej...
Wybór piekarnika wyposażonego w funkcję kuchenki mikrofalowej to nie tylko oszczędność przestrzeni w zabudowie kuchennej, ale przede wszystkim rozszerzona funkcjonalność codziennego użytkowania. Tego typu sprzęt może doskonale sprawdzić się zwłaszcza w małych kuchniach i aneksach kuchennych.
Czytaj więcej...
Ogromną popularnością cieszą się piekarniki do zabudowy, głównie ze względu na możliwość stworzenia stylowej aranżacji kuchennej. Nieco w cieniu funkcjonuje zaś segment piekarników wolnostojących, nazywanych często minipiekarnikami, które w konkretnych zastosowaniach mogą być bardzo funkcjonalnym sprzętem.
Czytaj więcej...
Gotowanie na parze jest znane już od bardzo dawna. Zasada była prosta – należało podgrzać w naczyniu wodę do temperatury wrzenia i ustawić nad nim np. sito, bambusowy kosz lub perforowaną blachę. Kulinarny świat zrewolucjonizowało wynalezienie szybkowaru i parowaru, a następnie urządzeń do gotowania na parze.
Czytaj więcej...
Piekarnik tradycyjny to taki, który zazwyczaj jest zasilany elektrycznie i wyposażony w klasyczne opcje grzania, a także standardowe wymiary, czyli o szerokości i głębokości około 60 cm. Modele charakteryzujące się wymienionymi parametrami są najczęściej wybierane przez użytkowników.
Czytaj więcej...
Wolnostojące kuchnie wielkogabarytowe do niedawna kojarzone były z dużym, profesjonalnym sprzętem użytkowanym w dużych restauracjach i innych punktach gastronomicznych. Coraz częściej pojawiają się jednak w domach i mieszkaniach, a ich wzornictwo i kolorystyka mogą zaskoczyć niejednego projektanta wnętrz.
Czytaj więcej...
Gotowanie na parze jest jedną z najstarszych metod przyrządzania potraw. Najpierw gotowano w ten sposób w naczyniu umieszczanym we wrzątku, potem w szybkowarze, a następnie w parowarze i specjalnym urządzeniu do gotowania na parze. Dziś na parze gotować możemy w nowoczesnych piekarnikach parowych.
Czytaj więcej...© 2024 InfoMarket