SALTER

Ogrodowy piec do pizzy EK4923

Ogrodowy piec do pizzy

Czasu w ogrodzie nie powinniśmy spędzać tylko na pracy, ale również relaksując się, np. przy pysznej kuchni. Jeśli jesteśmy znudzeni tradycyjnym grillem, to znakomitą propozycję stanowi lubiana przez wszystkich pizza.

Jak się okazuje, można ją przygotować w tradycyjny sposób właśnie w ogrodzie, korzystając z pieca do pizzy Salter EK4923. Do opalenia pieca wykorzystywany jest pellet drzewny. W zestawie dołączona jest specjalna łopatka, a z tyłu obudowy pieca znajduje się palenisko, które należy napełnić pelletem i rozpalić. Podczas użytkowania przez wygodny otwór można na bieżąco uzupełniać poziom pelletu, żeby utrzymać odpowiednią temperaturę pracy. W ten sposób wystarczy 10 minut, aby rozgrzać piec do temperatury aż 500 °C, a świeżą pizzę upieczemy w zaledwie 60 sekund. Konstrukcja jest stabilna i wytrzymała, a jednocześnie relatywnie kompaktowa. W zestawie znajdziemy torbę transportową, dzięki której możemy schować piec, np. do bagażnika auta, i zabrać na biwak. Producent dołącza do pieca łopatkę do pizzy, która mieści placki o średnicy 12 cali. Dzięki wysokiej temperaturze oraz kamieniowi do pizzy jest ona wypiekana niemal tak samo jak w tradycyjnym piecu we włoskiej pizzerii. Oczywiście, oprócz pizzy piec może być przeznaczony np. do grillowania warzyw, owoców morza, ryb, steków czy mięsa. Aby wykorzystać w pełni jego możliwości, producent dołącza gotowe przepisy.

Ogrodowy piec do pizzy
2023-06-02
x

Kontakt z redakcją

© 2024 InfoMarket