MIELE

Piekarniki parowe DGC

Piekarniki parowe

Zrównoważony sposób prowadzenia domowych gospodarstw to nie tylko dobre nawyki i świadome wybory, ale też urządzenia, które wspierają użytkowników w ich trosce o środowisko. Wielofunkcyjne urządzenia Miele w kuchni oszczędzają czas i miejsce, a zastosowane w nich rozwiązania pomagają w zdrowym odżywianiu i niemarnowaniu jedzenia. Nie zapominajmy jednak o codziennym komforcie: przełomową na rynku nowością jest funkcja automatycznego mycia.

DGC, czyli piekarniki parowe Miele, łączą w sobie funkcje doskonałej jakości piekarnika z wydajnym urządzeniem do gotowania na parze, zapewniając wyjątkowo aromatyczne, pożywne i zdrowe potrawy. Dzięki zastosowaniu obu metod gotowania uzyskasz na przykład chleb chrupiący na zewnątrz, ale miękki i wilgotny w środku albo soczysty, przypieczony rostbef czy rybę.

Na polski rynek wchodzi właśnie cała gama modeli piekarników parowych różniących się wyglądem i funkcjami. W nowej generacji urządzeń znajdziesz najlepsze cechy poprzednich serii, jak szybkie nagrzewanie, krótkie programy w trybie gotowania na parze, równomierne rozprowadzanie pary, w tym system DualSteam z dwiema optymalnie rozmieszczonymi dyszami. Nowe modele DGC entry- line ze sterowaniem DirectSensor zostały wyposażone także m.in. w funkcję TasteControl, w której drzwi uchylają się same, więc potrawa nie będzie przegotowana czy nadmiernie przypieczona. Komfort używania urządzenia zapewnia w pełni automatyczna funkcja suszenia: program włącza się po każdym gotowaniu na parze, zapobiegając korozji i przedłużając trwałość urządzenia,

Nowym, przełomowym rozwiązaniem w najwyższych modelach DGC Pro jest funkcja HydroClean, dzięki której urządzenie samo czyści wnętrze. Po wyjęciu wszystkich akcesoriów do sitka w podstawie urządzenia wlewa się specjalnie opracowany płynny środek czyszczący, który później automatycznie mieszany jest ze świeżą wodą, pompowany do góry i równomiernie rozpylany w komorze. Po zmiękczeniu i usunięciu zabrudzeń piana jest spłukiwana i usuwana, a komora suszona.

CombiCooking pozwala przyrządzić znakomite potrawy, łącząc konwencjonalne tryby grzania z wilgotnością. W zależności od potrzeb można ustawić nie tylko tryb pracy urządzenia, temperaturę czy czas, ale także stopień wilgotności. Alternatywnie można też skorzystać z jednego z programów automatycznych, których liczba w wybranych modelach przekracza 200!

Funkcja Mix & Match wspiera użytkownika w planowaniu menu, proponując kombinację do trzech różnych składników i zalecając sposób przyrządzenia dania. Dzięki temu można na przykład łączyć produkty świeże z tymi wstępnie ugotowanymi czy wykorzystywać resztki z poprzedniego dnia, unikając marnowania żywności. Potrawy przyrządzane są na blasze lub na talerzu, nie trzeba się zastanawiać nad czasem czy temperaturą gotowania, bo aplikacja Miele App zasugeruje zarówno wybór składników, jak wszystkie ustawienia.

Wszystkie modele – jak w przypadku większości urządzeń Miele – zostały przetestowane pod kątem 20 lat użytkowania.

Piekarniki parowe
2023-01-09
x

Kontakt z redakcją

© 2024 InfoMarket