MIELE

Miele Experience Center Gdynia już otwarty

Miele Experience Center Gdynia

Do sieci salonów Miele w Polsce dołącza Miele Experience Center w Gdyni. Salon został otwarty w samym sercu miasta, w prestiżowym, mieszkalno-handlowym kompleksie Plac Unii, którego architektura nawiązuje do najlepszych tradycji gdyńskiego modernizmu. Witryny widać od strony ulicy Władysława IV – jednej z głównych ulic centrum miasta, biegnącej niedaleko morza.

Wnętrze zostało zaaranżowane zgodnie z międzynarodowym projektem, według którego powstają salony Miele na całym świecie. Dominuje grafitowa zabudowa z akcentami jasnego dębu. Część wystawiennicza płynnie łączy się z aktywną kuchnią przeznaczoną na pokazy i warsztaty kulinarne. Gospodarzami będą tu najczęściej szefowie kuchni: Marek Michalak i Krystian Szidel. Goście salonu znajdą tu też niewielką strefę pralnictwa i ekspozycję odkurzaczy, gdzie mogą testować wszystkie urządzenia, a także strefę kawy, gdzie każdy częstowany jest filiżanką z ulubioną wersją napoju.

Doświadczanie nowoczesnych urządzeń Miele

Urządzenia Miele to najlepsza jakość i trwałość zgodna z ideą zrównoważonego rozwoju. Jako jedyny na świecie producent w branży AGD Miele testuje swoje produkty na 20 lat użytkowania, a urządzenia wszystkich kategorii zużywają minimalną ilość wody i energii. Jednym z kilku rodzajów warsztatów kulinarnych organizowanych w salonach jest Miele Less Waste Challenge – warsztaty, podczas których można nauczyć się, jak tworzyć wyjątkowe dania wykorzystując produkty w całości.

Miele Experience Center Gdynia

Odkrywanie smaków i kulinarne doznania

Miele zaprasza nie tylko do testowania produktów, ale również na mistrzowskie kulinaria. Kulinarne doświadczenia najwyższej próby nie są domeną jedynie znakomitych restauracji. Warsztaty, pokazy i spotkania w Miele Experience Centers to okazja do degustacji wyśmienitych dań wybitnych szefów kuchni, a także szansa, żeby z pomocą urządzeń marki Miele rozwinąć własne talenty kulinarne. Kameralne wydarzenia organizowane w Miele Experience Centers w Warszawie, Gdańsku, Poznaniu i Katowicach mają różną formułę. „Chef’s pop-ups” to inspirujące indywidualne pokazy, podczas których szef kuchni przygotowuje dania z piekarnika, gotowane na parze, czy metodą sous-vide. W czasie wieczornych kilkuosobowych warsztatów „Chef’s Kitchen Classes”, w których udział można wykupić na stronie www.miele.pl, zaproszeni goście włączają się do pracy w kuchni oraz sami poznają i testują innowacyjne urządzenia, po czym przy dobrym winie degustują przygotowane dania. Z kolei ekskluzywne spotkania Chef’s Fine Dining przeznaczone są dla klientów, którzy kupili zestawy urządzeń do zabudowy kuchennej. Szef kuchni serwuje przyrządzane na żywo autorskie menu degustacyjne, a sommelier dba o idealne połączenie poszczególnych dań z winem.

Miele Experience Center Gdynia

Najlepsi kucharze gotujący dla Miele

Szefowie kuchni, których można spotkać w Miele Experience Centers, to Marek Michalak, o którym już wspomnieliśmy, gotujący najczęściej w Gdańsku i Warszawie, Przemek Błaszczyk, obecny przede wszystkim w Katowicach, Adriana Marczewska i Adam Michalski, związani z MEC Warszawa, Dawid Grucel gotujący w Krakowie czy Dominik Narloch gospodarz aktywnej kuchni w Poznaniu. Indywidualny, niepowtarzalny styl gotowania każdego z nich i sposób, w jaki wykorzystują innowacyjne rozwiązania w urządzeniach Miele, tworzą kreatywny wachlarz kulinarnych działań w aktywnych kuchniach Miele Experience Center.

Miele Experience Center Gdynia jest drugim, po Gdańsku, salonem w Trójmieście i siódmym w Polsce.

Miele Experience Center Gdynia
2023-01-06
x

Kontakt z redakcją

© 2024 InfoMarket