Kawy cold brew z JURA Z10

Flagowa propozycja w ofercie marki JURA – model Z10 jako jedyny ekspres na rynku przygotowuje oprócz kawy tradycyjnej również napoje metodą cold brew. Podczas gdy wiele standardowych zimnych napojów kawowych powstaje najczęściej z parzonej na gorąco i schładzanej kawy, w przypadku ekspresu JURA Z10 proces ekstrakcji odbywa się z użyciem zimnej wody, pulsująco, pod wysokim ciśnieniem i z grubiej mieloną kawą. W rezultacie otrzymujemy w filiżance naturalny, orzeźwiający napój, w którym wspaniale dają się wyczuć owocowe aromaty kawy, nietłumione przez goryczkę. To znacznie poszerza gamę możliwych do przygotowania specjałów do aż 32 różnych pozycji. Aby zapewnić optymalnie zmieloną kawę do każdego rodzaju specjału, inżynierowie z firmy JURA opracowali „inteligentny” młynek P.R.G. (Product Recognising Grinder). Sterowany elektronicznie wielostopniowy wysokowydajny młynek stożkowy ustawia się indywidualnie na wcześniej zdefiniowany stopień zmielenia, który sięga od bardzo drobno mielonej kawy do przygotowania „krótkich kaw” po grubo mieloną do „przedłużonych” specjałów. Zmiana stopnia zmielenia odbywa się w pełni automatycznie podczas każdego przyrządzenia, a dzięki funkcji Aroma Selection przed każdym przyrządzeniem ustawienie może być wybrane indywidualnie. Nowatorskim rozwiązaniem jest jednostka zaparzająca 8. generacji. Wykorzystuje ona technologię zaparzania 3D, dzięki której woda przenika równomiernie przez wszystkie warstwy zmielonej kawy. JURA Z10 nie zawodzi także pod względem designu. Aluminiowy panel przedni o wklęsło-wypukłych kształtach świadczy o najwyższym standardzie wykonania. Zbiornik na wodę z eleganckim wykończeniem i harmonijną obudową filtra to tylko dwa przykłady dbałości o najdrobniejsze szczegóły.

Kawy cold brew
2022-09-12
x

Kontakt z redakcją

© 2024 InfoMarket