Chłodzenie i mrożenie w wersji jednodrzwiowej

Chłodzenie i mrożenie

Lodówki jednodrzwiowe to niezwykle różnorodna grupa sprzętowa. Wśród nich dostępne są zarówno kilkudziesięcio-, jak i kilkuset litrowe modele. Nie brakuje przy tym różnego typu konstrukcji wolnostojących i do zabudowy. To wszystko sprawia, że kupując model jednodrzwiowy możemy wybierać spośród wielu urządzeń zróżnicowanych także pod względem funkcji i parametrów technicznych.

Modele jednodrzwiowe, zależnie od konstrukcji, mogą mieć zamrażalnik ulokowany na dole lub na górze urządzenia. Mogą być też całkowicie pozbawione części zamrażającej lub części chłodzącej. Mamy tutaj na myśli jednodrzwiowe chłodziarki i zamrażarki. Pierwsze, jak sama nazwa wskazuje, jedynie chłodzą żywność i nie mają możliwości jej zamrażania. Ewentualnie mogą być wyposażone w komorę niskich temperatur o niewielkiej pojemności. W niej przez krótki czas możemy przechowywać zamrożone produkty. Doskonałą „towarzyszką” takiej chłodziarki może być jednodrzwiowa zamrażarka szufladowa. Ta z kolei pozwala jedynie na mrożenie żywności, która przechowywana jest w szufladach o różnej pojemności. Dzięki tego typu jednodrzwiowym konstrukcjom możemy stworzyć zestaw modeli dopasowany do konkretnych potrzeb użytkowników. Decydując się na dwa lub więcej jednodrzwiowych modeli i ustawiając je obok siebie w kuchennej aranżacji, możemy zbudować funkcjonalną strefę do przechowywania żywności.

2020-07-06
x

Kontakt z redakcją

© 2024 InfoMarket