DESIGN OD KUCHNI

Trendy we współczesnych kuchniach

Trendy

Pod koniec września 2019 r. w Trójmieście odbyła się kolejna edycja cyklu Design od Kuchni. Na spotkaniu zorganizowanym przez Comitor, Cosentino i Studio Estima pojawiło się kilkudziesięciu najlepszych trójmiejskich architektów. Przygotowane przez gospodarzy prezentacje przybliżyły zebranym najnowszą ofertę marek, a także trendy obowiązujące we współczesnych kuchniach.

O konglomeratach kwarcowych Silestone i ultrakompaktowej powierzchni o nazwie dekton opowiedział Andrzej Włodarczyk, account manager Cosentino, odpowiedzialny za Pomorze i Wielkopolskę. Robert Walter – członek zarządu firmy Comitor – mówił o marce Blanco, a Anna Bedyniak-Bielińska – marketing manager w firmie Comitor – podzieliła się z uczestnikami swoim doświadczeniem w zakresie innowacyjnego AGD i produktów marek Blanco, Novy czy Küppersbusch, słynących z jakości i nowatorskich rozwiązań. Goście spotkania mieli okazję przekonać się osobiście, jak pracują urządzenia, oraz poznać ich zalety, m.in. w mobilnym centrum Blanco.

Gościem specjalnym spotkania był Aleksander Baron. Jego kulinarny spektakl po raz kolejny pokazał, jak bardzo zaawansowane technicznie są produkty oferowane przez marki Cosentino i Comitor. Materiał o nazwie dekton, odporny na wysokie temperatury, rozgrzano w piekarniku Küppersbusch do 230 °C i upieczono na nim kiełbasę z czarnym czosnkiem. To nie wszystko! Na płytach z Dektonu serwowano ziemniaki z ikrą troci bałtyckiej. Dania mistrza powstawały z wykorzystaniem mobilnej wyspy kuchennej z wysuwanym z blatu okapem Panorama marki Novy. Blat wyspy roboczej wykonano z dektonu w kolorze „opera”, a okładzinę modułu piekarnika stworzono z najnowszej propozycji Cosentino, czyli dektonu slim o grubości 4 mm. Wykorzystane do budowy wyspy kuchennej materiały udowodniły, że powierzchnie oferowane przez Cosentino dają ogromne pole do zastosowania ich w projektach kuchennych.

2019-10-28
x

Kontakt z redakcją

© 2024 InfoMarket