MIELE

Przepis na idealną kawę od Miele CM6

Przepis na idealną kawę od Miele

Producent wprowadza na rynek kawę Black Edition No. 1 oraz nowe modele ekspresów wolnostojących CM6. Takie połączenie oferowane przez niemieckiego producenta pozwoli zaparzyć kawę idealną, bez wychodzenia z domu.

Kawa Black Edition No. 1 to mieszanka czterech rodzajów ziaren Arabica pochodząca z ekologicznych upraw. Plantacja prowadzona jest na wysokości 800–2000 m n.p.m. zgodnie z zasadą fair trade. Starannie wyselekcjonowane, ręcznie zbierane ziarna gwarantują najwyższą jakość, która w ekspresie  CM6 daje bardzo zadawalające efekty parzenia. Kawa dostępna jest w wariantach Honduras – ziarna o aromacie owocowo-kwiatowym, Nikaragua – o aromacie owocowym, Kolumbia – karmelu i wanilii oraz Brazylia – w której aromaty korzenne i czekoladowe mieszają się z delikatną nutą owocową. Wspomniane mieszanki są idealnie dopasowane do wolnostojących ekspresów z serii CM6, które uzyskały nowy, niepowtarzalny design i ciekawe funkcje. Od wcześniejszego wydania różnią się także nazwą. Model CM 6110 zmienia się na CM 6150, który jest dostępny w dwóch kolorach: ObsidianBlack i LotosWhite, a następcą modelu CM 6310 jest CM 6350, dostępny w trzech kolorach: ObsidianBlack, GraphitGrey i LotosWhite. Modele CM 6350 z kolei wyróżnia front w kolorze PolarSilver, który nadaje urządzeniom wyrazistego charakteru. We wszystkich ekspresach CM6 Miele wprowadziło rozwiązanie dzbanka kawy, które pozwala na przygotowanie do 8 filiżanek kawy jedna po drugiej po naciśnięciu jednego przycisku. Ponadto, we wszystkich modelach znajdziemy dotykowe sterowanie, możliwość zaprogramowania do 4 profili użytkownika, a także funkcję OneTouch for Two umożliwiającą przygotowanie dwóch kaw jednocześnie. Za idealne zaparzanie odpowiada technika AromaticSystem, a za odtłuszczanie zaparzacza odpowiedzialna będzie wrzucona tam tabletka. W najwyższym modelu CM 6350 dostępne jest także oświetlenie LED – BrilliantLight.

2017-01-09
mstrzykalska
x

Kontakt z redakcją

© 2024 InfoMarket