Artykuły

Funkcje, innowacje, rozwiązania

Funkcje, innowacje, rozwiązania

2016-11-24

Płyty wyposażone są w wiele ciekawych funkcji i rozwiązań. Wszechstronna automatyka poprawia znacznie komfort obsługi, zaleca optymalne ustawienia, informuje o błędach czy konieczności mycia i konserwacji. Elastyczne pola zwiększają powierzchnię roboczą, a liczne blokady dbają o bezpieczeństwo najmłodszych.

Czytaj więcej...
Ważne parametry

Ważne parametry płyt grzewczych

2016-11-24

Parametry techniczno-użytkowe określają specyfi kę urządzeń i to dzięki nim w szczegółowy sposób porównujemy możliwości urządzeń i wybieramy najlepszy dla nas wariant.

Czytaj więcej...
Determinanty

Determinanty zdrowego gotowania

2016-11-24

Zdrowe, smaczne i efektywne przyrządzanie potraw wymaga spełnienia kilku kluczowych warunków. Przede wszystkim efektywnie nie oznacza tanio czy szybko – często wyrafi nowana obróbka termiczna wymaga czasu. Dotyczy to także płyt do zabudowy.

Czytaj więcej...
Środki czystości

Środki czystości i konserwacja

2016-11-21

Wnętrze lodówki to miejsce szczególne. Powinno być wyjątkowo czyste i zadbane, przechowujemy w nim bowiem produkty żywnościowe. Im bardziej higieniczne wnętrze urządzenia, tym pokarm staje się dla nas zdrowszy i bezpieczniejszy, a samo urządzenie efektywniej i sprawniej pracuje. Warto więc zadbać zarówno o nas samych, jak i jakość i trwałość komór chłodniczych.

Czytaj więcej...
Praktyczne systemy

Praktyczne systemy półek i szuflad

2016-11-18

W kwestii pojemności, ergonomii oraz komfortu korzystania z lodówki duże znaczenie mają zastosowane półki, balkoniki oraz szufl ady do przechowywania owoców, warzyw lub mięsa i ryb.

Czytaj więcej...
Sterowanie

Sterowanie w urządzeniach chłodniczych

2016-11-18

Dostęp do coraz bardziej zaawansowanych funkcji w urządzeniach chłodniczych nie byłby możliwy, gdyby nie nowe rodzaje sterowania. Standardowo służą do tego różnego rodzaju panele obsługi, a nawet opcje bezprzewodowe.

Czytaj więcej...
Na co warto zwrócić uwagę

Na co warto zwrócić uwagę - wybrane funkcje i rozwiązania

2016-11-16

Przechowywanie żywności w urządzeniach chłodniczych sprowadza się nie tylko do zapewniania im odpowiedniej temperatury i wilgotności. Współczesne chłodziarki i zamrażarki są wyposażone w całą masę dodatkowych rozwiązań i funkcji, które nierzadko stanowią ważną kartę przetargową przy ich wyborze i w dalszej eksploatacji.

Czytaj więcej...
Jak optymalnie

Jak optymalnie przechowywać produkty?

2016-11-16

Produkty tym dłużej zachowają swą świeżość, zapach i smak, im użytkownik bardziej zadba o optymalne warunki ich przechowywania. Ważne są segregowanie produktów, zapewnienie im optymalnej wilgoci i temperatury, a co za tym idzie, układanie produktów na odpowiednich półkach i we właściwych szufladach.

Czytaj więcej...
Zasada działania

Zasada działania lodówki

2016-11-16

Zasada działania lodówki jest prosta – polega na wymianie energii cieplnej między dwoma środowiskami. W naszym przypadku – mówiąc ściślej – między komorą lodówki, a pomieszczeniem.

Czytaj więcej...
Parametry użytkowe

Parametry użytkowe lodówek

2016-11-10

Wybór odpowiedniej lodówki wiąże się z koniecznością poznania konkretnych parametrów technicznych. Dzięki nim mamy wyobrażenie chociażby o tym, jaką ilość produktów możemy przechowywać i jak długo.

Czytaj więcej...
Różnorodność

Różnorodność dostępnych urządzeń

2016-11-10

Ludzie od lat szukali sposobów na długotrwałe przechowywanie żywności. To właśnie skłoniło człowieka do wynalezienia lodówki, śmiało można powiedzieć – najpopularniejszego urządzenia domowego na świecie.

Czytaj więcej...
Determinanty

Determinanty chłodzenia

2016-11-10

Na prawidłowe przechowywanie żywności w lodówce wpływ ma kilka zasadniczych czynników. Tylko prawidłowe ich współdziałanie zagwarantuje, że produkty umieszczone w chłodziarce lub zamrażarce zachowają świeżość na długo.

Czytaj więcej...
x

Kontakt z redakcją

© 2024 InfoMarket