Artykuły

Ważne liczby i dane

Ważne liczby i dane

2018-01-22

Parametry techniczno-użytkowe określają specyfikę urządzeń i to dzięki nim w szczegółowy sposób porównujemy możliwości urządzeń i wybieramy najlepszy dla nas wariant.

Czytaj więcej...
Podstawowe zasady picia

Podstawowe zasady picia i przyrządzania soków i koktajli

2017-12-07

O zaletach i zasadach przygotowywania soków i koktajli opowiada Agata Ziemnicka- Łaska, dietetyczka i ekspert żywieniowy Philips.

Czytaj więcej...
Dom gotowy na

Dom gotowy na Święta

2017-11-10

Przygotowanie Świąt to spore wyzwanie logistyczne. Wybór odpowiednich prezentów, które ucieszą naszych bliskich, przygotowanie dwunastu potraw na wigilijny stół  no i ,last but not least, sprzątanie domu.

Czytaj więcej...
Rewolucja w przechowywaniu

Rewolucja w przechowywaniu żywności

2017-10-13

16 października to obchody Światowego Dnia Żywności, który ustanowiony został przez ONZ ds. Wyżywienia i Rolnictwa w 1979 r. Corocznie w samej tylko Polsce gospodarstwa domowe marnują ponad 2 miliony ton żywności (Eurostat). Celem nadrzędnym tego dnia jest zwiększenie świadomości konsumentów na temat światowych problemów żywnościowych oraz walka z głodem i niedożywieniem. Marka FoodSaver, jako lider w segmencie produkcji systemów pakowania próżniowego, prezentuje proste sposoby na wydłużenie przydatności artykułów spożywczych.

Czytaj więcej...
Pielęgnacja i stylizacja

Pielęgnacja i stylizacja

2017-09-26

Dziś nie wystarczy być tylko czystym i zadbanym. Trzeba być także wypielęgnowanym i wystylizowanym. Cóż, kanony piękna, mody i kultury się zmieniają. Pewne rzeczy pozostają jednak niezmienne.

Czytaj więcej...
Suszenie warzyw

Suszenie warzyw i owoców

2017-09-26

Suszenie to jedna z najlepszych metod konserwacji żywności. Wysuszone warzywa i owoce zachowują smak i walory odżywcze i mogą być konkurencją dla niezdrowych przekąsek typu chipsy czy paluszki.

Czytaj więcej...
Przygotowywanie przekąsek, lodów

Przygotowywanie przekąsek, lodów i deserów

2017-09-26

Podjadanie między posiłkami to według dietetyków grzech ciężki, ale któż tego nie robi z nas, grzeszników? Wszyscy przepadamy za przekąskami i łakociami, tak tymi zdrowymi, jak i mniej nam sprzyjającymi.

Czytaj więcej...
Szast-prast

Szast-prast i po krzyku

2017-09-25

Szatkownice to urządzenia pozwalające na precyzyjne rozdrobnienie pokarmów w krótkim czasie.

Czytaj więcej...
Tarcie, krojenie,

Tarcie, krojenie, szatkowanie

2017-09-25

To elementarne czynności, których uczą w szkołach gastronomicznych. Pierwsze, które ukazują także, co w kuchni umiemy, i zwykle także pierwsze w konkursach kulinarnych.

Czytaj więcej...
Smażenie, grillowanie,

Smażenie, grillowanie, opiekanie

2017-09-25

Chrupkie tosty podane na śniadanie do łóżka, samodzielnie zrobione sandwicze o wielu smakach czy własny olej do smażenia – któż z nas pogardził którąkolwiek z tych rzeczy? Smacznie, szybko i zdrowo.

Czytaj więcej...
Zgotujmy sobie Włochy

Zgotujmy sobie Włochy

2017-09-25

Żaden makaron nie może równać się z tym zrobionym przez Włocha w jego pięknym kraju, ale w Polsce też możemy zaznać odrobiny Italii dzięki maszynom do wyrobu makaronów.

Czytaj więcej...
x

Kontakt z redakcją

© 2024 InfoMarket