Przecinarki stolikowe Rubi DCX-250 XPERT przeznaczone są do intensywnego cięcia płytek gresowych (BIa) oraz wszelkich innych rodzajów płytek ceramicznych (BIIa / BIIb / BIII / AIb), umożliwiają też okazjonalne cięcie płytek z kamienia naturalnego. Konstrukcja przecinarek DCX-250 XPERT składa się ze wzmocnionego aluminiowego korpusu z innowacyjnym systemem potrójnej belki i stalowymi frontami, co zapewnia stabilność i sztywność całej maszyny. Ruchoma głowica DCX-250 XPERT jest przesuwana po sztywnej aluminiowej prowadnicy. Przesuwna głowica ma także możliwość ruchu pionowego, co pozwala na zagłębianie się w przecinany materiał oraz dostosowanie głębokości cięcia do potrzeb użytkownika. Przecinarki Rubi 250 XPERT różnią się np. maksymalną długością cięcia: 1550 lub 1250 mm.
Przecinarki elektryczne DCX-250 XPERT firmy Rubi wyróżnia system chłodzenia C3 Python z regulacją punktu dopływu wody w zależności od grubości materiału, dzięki czemu woda trafia bezpośrednio w punkt cięcia. System C3 Py thon zwiększa wydajność chłodzenia oraz ogranicza rozbryzg i utratę wody. Wydajniejsze chłodzenie pomaga zwiększyć wydajność tarczy diamentowej.
W celu ochrony zdrowia użytkowników przecinarki Rubi DCX-250 XPERT są wyposażone w opatentowany i certyfikowany system Zero Dust. Dzięki redukcji ilości cząstek pyłu powstających podczas cięcia zmniejszona jest do bezpiecznego poziomu zawartość w powietrzu krzemionki z materiałów ceramicznych i kamieni naturalnych.
Do cięcia twardych materiałów polecane są tarcze diamentowe TPX Superpro z obrzeżem Turbo o wysokości 8 mm i grubości 2 mm. Tarcza diamentowa TPX Superpro została zaprojektowana specjalnie do cięcia na mokro gresu porcelanowego (AIa/BIa) o grubości 20 mm. Cięcie takich materiałów generuje wysokie temperatury. Aby zapobiec skutkom ewentualnego przegrzania, tarcza ma obrzeże Turbo, które umożliwia przepływ powietrza przez szczeliny podczas cięcia. Z tego samego powodu korpus tarczy TPX Superpro zawiera szereg perforacji ułatwiających wentylację oraz zwiększających chłodzenie i sztywność tarczy.
© 2024 InfoMarket