Niemiecki Instytut Zintegrowanej Higieny i Wirusologii przyznał zmywarkom marki Siemens certyfikaty higieny na poziomach 1 oraz 3. Oznacza to, że w domowych warunkach można usunąć koronawirusy, wirusy grypy, parwowirusy mysie MVM czy norowirusy.
W dzisiejszym dynamicznym świecie, gdzie czas jest cennym zasobem, zmywarki do naczyń stały się nie tylko udogodnieniem, ale także kluczowym elementem utrzymania wysokiej higieny w kuchni. To nie tylko sprzęt ułatwiający codzienne zadania domowe, ale również skuteczne narzędzie wspierające higienę, co staje się szczególnie istotne w obliczu sezonu chorobowego.
Higiena jest ważną potrzebą człowieka i staje się coraz ważniejsza, na przykład jako środek zapobiegawczy przeciwko infekcjom. Instytut Zintegrowanej Higieny i Wirusologii testuje higieniczne działanie produktów i usług zgodnie z niezależnymi kryteriami naukowymi i w zależności od wyniku testu przyznaje etykiety higieniczne o różnych statusach – od 1 do 3.
Badania Instytutu Zintegrowanej Higieny i Wirusologii zostały przeprowadzone na urządzeniach marki Siemens. Okazało się, że wirusy takie jak koronawirus i wirus grypy są skutecznie eliminowane już w programie Siemens Eco 50 °C. Dodatkowo podwyższony poziom higieny można osiągnąć dzięki programom o wyższej temperaturze, które są skuteczne również przeciwko bardziej opornym wirusom, w tym wirusom otoczkowym i bezotoczkowym. Zostało to potwierdzone w wypadku intensywnego cyklu zmywania w temperaturze 70°C i programu Machine Care.
– Zmywarki Siemens otrzymały certyfikaty higieny na poziomach 1 oraz 3. Oznacza to, że dzięki zmywarkom możemy w warunkach domowych usunąć wirusy takie jak koronawirus, wirus grypy, parwowirus mysi MVM czy norowirus. Umożliwiają to temperatura, jaką osiągają zmywarki w trakcie procesu mycia, oraz wysokiej jakości detergenty dedykowane do urządzeń marki Siemens. To daje nam gwarancję najwyższej dbałości o zdrowie i bezpieczeństwo domowników – mówi Karolina Machowska, senior category manager zmywarek.
© 2024 InfoMarket