Amica nie przestaje pozytywnie zaskakiwać użytkowników sprzętów kuchennych. W najnowszej ofercie produktowej prezentuje produkty wyposażone w inteligentne programy i funkcje ukryte pod wspólnym oznaczeniem 3.0. Płyty indukcyjne 3.0 to nowa era w kategorii płyt grzejnych marki Amica, oferujących między innymi funkcje HobControl Pro i HoodConnect.
Nowe płyty indukcyjne 3.0 marki Amica są odpowiedzią na realne potrzeby konsumentów, którzy doceniają rozwiązania pomocne w radzeniu sobie ze stale wydłużającą się listą domowych obowiązków. To przede wszystkim sterowane inteligentnym algorytmem precyzyjne programy temperaturowe oraz zaawansowany sposób komunikacji między płytą a okapem. Warto też dodać, że oszczędzają blisko 40 proc. energii elektrycznej w porównaniu z płytami ceramicznymi.
Z płytami indukcyjnymi Amica 3.0 z systemem HobControl Pro możliwe jest gotowanie pod pełną kontrolą, bez konieczności mieszania, bez przypalania oraz kipienia. Umożliwiają to 4 precyzyjne programy temperaturowe: do topienia, duszenia, gotowania „na wolnym ogniu”, a także grillowania. Programy gwarantują utrzymanie stałej temperatury grzania odpowiednią dla danego procesu gotowania, a nawet wtedy, gdy użytkownik w trakcie gotowania doleje wody do garnka. To za sprawą zastosowania algorytmów, które na bieżąco mierzą temperaturę pola i precyzyjnie dobierają właściwą moc grzania w zależności od tego, co aktualnie dzieje się w garnku. Gotowanie z systemem HobControl Pro to również mniejsze zużycie energii, ponieważ płyta zawsze dobiera adekwatną moc grzania i dzięki temu nie mają tu miejsca straty energii. Wystarczy wybrać odpowiedni program temperaturowy, dotykając jeden sensor na panelu sterowania płyty i gotowe.
Inteligentny algorytm dostosowuje moc grzania w ramach precyzyjnych programów temperaturowych. Wśród nich należy wymienić np. topienie czekolady i masła w temperaturze do 40 °C, duszenie gęstych sosów, gulaszy, leczo czy powideł w temperaturze do 70 °C, gotowanie na „wolnym ogniu” rosołów i kremowych zup w temperaturze 90 °C oraz grillowanie steków, smażenie w głębokim tłuszczu czy przygotowywanie dań stir fry w temperaturze aż 200 °C.
Najbardziej zaawansowany sposób połączenia płyty z okapem przy pomocy Bluetooth sprawia, że okap nie tylko włączy się automatycznie, ale również dostosuje swoją pracę do parametrów gotowania na płycie indukcyjnej. Zastosowany w urządzeniach inteligentny algorytm precyzyjnie monitoruje intensywność gotowania na płycie i na podstawie sczytanych danych dobiera moc okapu. Dodatkowo wbudowany w płytę intuicyjny panel sterowania pozwoli przejąć użytkownikowi kontrolę nad pracą okapu i przejść na tryb manualny zawsze wtedy, gdy zajdzie taka potrzeba. To pozwala na sterowanie okapem z poziomu płyty. Bluetooth zapewnia stabilne połączenie, bez obaw, że jakiś czujnik zostanie przysłonięty pokrywą czy garnkiem.
Paweł Rydz, dyrektor marketingu
Wprowadzamy nową generację płyt indukcyjnych 3.0 jako odpowiedź na potrzeby użytkowników. Płyty są tak opracowane, że możemy być spokojni o efekty gotowania. Przygotowanie posiłków staje się prostsze i jeszcze bardziej intuicyjne. Te nowoczesne urządzenia to zaawansowany technologicznie sprzęt, z zaszytymi inteligentnymi algorytmami, dający pełną kontrolę nad tym, co dzieje się w kuchni. Możemy gotować bez konieczności mieszania, bez przypalania oraz kipienia, a automatyczne połączenie płyty z okapem sprawi, że okap sam włączy się i dostosuje swoją moc do intensywności gotowania. Wszystko dzieje się automatycznie.
© 2024 InfoMarket