GRUPA AMICA

Najpierw zwiedzanie, potem gotowanie

Najpierw zwiedzanie,

Pomaganie przez gotowanie – właśnie ta myśl przyświecała Grupie Amica podczas wspierania 31. Finału Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy. Jedną z nagród, którą można było wylicytować podczas tegorocznych aukcji, było pięć dwuosobowych zaproszeń na specjalną edycję warsztatów kuchni włoskiej, połączonych ze zwiedzaniem fabryki producenta we Wronkach pod Poznaniem. W piątek 10 marca przyszła pora na wyczekiwaną przez zwycięzców realizację wylicytowanych nagród. W sumie licytacje Amiki wsparły tegoroczny Finał WOŚP kwotą blisko 45 tys. zł!

Zanim zwycięzcy przystąpili do gotowania, a następnie kosztowania smakowitych włoskich potraw, udali się do podpoznańskich Wronek, gdzie od początku istnienia marki zlokalizowana jest fabryka producenta. To tam pod okiem pracowników Grupy Amica, którzy podzielili się swoimi doświadczeniami, mieli okazję obserwować, jak krok po kroku powstają sprzęty grzejne marki, a nawet w jaki sposób docierają one do domów klientów.

Było to możliwe dzięki obserwacji procesów zachodzących na hali produkcyjnej, a także możliwości wejścia do magazynu wysokiego składowania, który niewątpliwie na uczestnikach wycieczki zrobił największe wrażenie. Nie ma w tym nic dziwnego – powstały w 2017 r. magazyn jest w pełni zautomatyzowany, dzięki czemu pracuje praktycznie bez przerwy przez 24 godz. 7 dni w tygodniu.

– Posiadamy bardzo dużo urządzeń Amiki w domu. Cieszymy się, że mieliśmy okazję zobaczyć, skąd przyjechały sprzęty, które mamy w kuchni, a także bliżej poznać technologię, która za tym wszystkim stoi – zdradzili nam Sebastian i Kamila, małżeństwo z Poznania, któremu udało się wylicytować jedną z wejściówek. Podczas zwiedzania zwycięzcy mieli możliwość zobaczyć, jak przechowuje się ponad 220 tys. wyrobów marki Amica, które rozlokowane zostały na 26 tys. palet. Uczestników zaciekawiły również rozwiązania służące automatyzacji fabryki i zastosowane w niej procedury bezpieczeństwa.

Prosto z fabryki we Wronkach zwycięzcy licytacji udali się do poznańskiego showroomu Amiki, gdzie pod okiem restauratora Kacpra Sobkiewicza zabrali się za przygotowywanie słynnych włoskich dań. Osoby, którym nie udało się wylicytować udziału w piątkowych warsztatach kulinarnych, a nadal chciałyby spróbować swoich sił w przygotowywaniu potraw z różnych zakątków świata, mogą zapoznać się z ofertą nadchodzących zajęć na stronie warsztaty.amica.pl/akademia.

2023-04-02
x

Kontakt z redakcją

© 2024 InfoMarket