Marka Gorenje oferuje piekarnik parowy, który jest wyposażony nie tylko w standardowe funkcje wyróżniające nowoczesne piekarniki elektryczne, ale dodatkowo umożliwia przygotowanie dań sous-vide, pieczenie na kilku poziomach jednocześnie, a nawet rozmrażanie produktów.
Przyrządzanie potraw na parze jest nie tylko zdrowe, ale stało się również modne. Wśród urządzeń wykorzystujących parę wodną mamy zarówno takie, które zostały stworzone specjalnie z myślą o tym sposobie obróbki termicznej, jak i sprzęty, w których para jest opcjonalnym, dodatkowym rozwiązaniem. Marka Gorenje prezentuje w swojej ofercie nowy piekarnik parowy, który jest nie tylko prawdziwym pomocnikiem w kuchni podczas codziennego gotowania, ale również oferuje wiele dodatkowych możliwości w tym zakresie. Model BCS798S24BG wyróżnia przede zastosowanie funkcji parowych. Dzięki parze potrawy zachowują naturalną soczystość, wyrazisty smak, kolor oraz niezbędne dla organizmu minerały i składniki odżywcze. Co więcej, urządzenie umożliwia pieczenie metodą sous-vide z dokładnością do jednego stopnia. Dzięki metodzie długiego gotowania potraw zamkniętych w opakowaniach próżniowych możemy przygotować dania w znacznie niższej temperaturze. Warzywa przygotowuje się w temperaturze ok. 80 °C, wieprzowinę w 65 °C, a ryby w ok. 60 °C. W tak niskich temperaturach produkty zachowują smak, delikatność oraz witaminy i minerały. Piekarnik BCS798S24BG marki Gorenje jest bardzo przestronny. Wnętrze komory ma owalny kształt, który z powodzeniem naśladuje tradycyjne piece opalane drewnem. Pozwala to na optymalną cyrkulację powietrza, która całkowicie obejmuje potrawę, dzięki czemu jest delikatna i soczysta w środku, a z zewnątrz chrupiąca. Powietrze jest jeszcze lepiej rozprowadzone w 71-litrowym wnętrzu z zagłębionymi bokami, co zmniejsza występowanie zimnych miejsc. Specjalna dynamika cyrkulacji powietrza zapewnia doskonałe warunki do profesjonalnego gotowania na pojedynczym poziomie lub na kilku poziomach jednocześnie, a zatem w tym samym czasie możemy piec schab, ciasto oraz domowy pasztet, i to bez mieszania aromatów. W dodatkowych funkcjach nie zabrakło udogodnień, takich jak pieczenie chleba, rozmrażanie produktów, wyrastanie ciasta, pieczenie pizzy, ogrzewanie talerzy, a nawet przygotowanie domowego jogurtu.
© 2024 InfoMarket