Marka Miele zaprasza na mistrzowskie kulinaria. Kulinarne doświadczenia najwyższej próby nie są domeną jedynie znakomitych restauracji. Warsztaty, pokazy i spotkania w Miele Experience Centers to okazja do degustacji wyśmienitych dań wybitnych szefów kuchni, a także szansa, żeby z pomocą urządzeń Miele rozwinąć własne talenty kulinarne.
Kameralne wydarzenia organizowane w Miele Experience Centers w Warszawie, Gdańsku, Poznaniu i Katowicach mają różną formułę. „Chef’s pop-ups” to inspirujące indywidualne pokazy, podczas których szef kuchni przygotowuje dania z piekarnika, gotowane na parze czy metodą sous vide. W czasie wieczornych kilkuosobowych warsztatów „Miele Kitchen Experience” zaproszeni goście włączają się do pracy w kuchni oraz sami poznają i testują innowacyjne urządzenia Miele, po czym przy dobrym winie degustują przygotowane dania. Z kolei ekskluzywne warsztaty „Future Kitchen” to rodzaj kulinarnego concierge. Spotkania odbywają się w wąskim gronie zaproszonych przyjaciół. Szef kuchni serwuje przyrządzane na żywo autorskie menu degustacyjne, a sommelier dba o idealne połączenie poszczególnych dań z winem.
Szefowie kuchni, których można spotkać w Miele Experience Centers, to Marek Michalak, gotujący najczęściej w Gdańsku i Warszawie, Przemek Błaszczyk, obecny przede wszystkim w Katowicach, Adriana Marczewska i Adam Michalski, związani z MEC Warszawa, czy Patryk Dziamski – gospodarz aktywnej kuchni w Poznaniu. Indywidualny, niepowtarzalny styl gotowania każdego z nich i sposób, w jaki wykorzystują innowacyjne rozwiązania w urządzeniach Miele, tworzą kreatywny wachlarz kulinarnych działań w aktywnych kuchniach Miele Experience Center.
© 2024 InfoMarket