Wydawać by się mogło, że w segmencie gazowych płyt grzejnych przez lata wszystko już wymyślono. Nic bardziej mylnego! Producenci tych urządzeń starają się nieustannie, aby gotowanie na gazie było coraz bardziej komfortowe, a przy tym przyjazne dla naszego portfela. Jaką płytę gazową wybrać, aby jak najlepiej spełniła swoje zadanie?
Ze względu na materiał, z którego wykonana jest główna część płyty grzejnej możemy wyróżnić płyty gazowe emaliowane, stalowe oraz szklane. W ostatnim czasie na popularności zyskały zwłaszcza te ostatnie. Są one bardzo gustowne i eleganckie. Taki projekt dostarcza kuchni z jednej strony nowoczesny blask, z drugiej – komfort przyrządzania potraw tradycyjną metodą za pomocą ognia. To także daje klientom wygodę jeśli chodzi o czystość urządzenia. Modele typu „gas on glass” mają także jeszcze jedną, bardzo ważną zaletę – wyjątkowo zaprojektowane ruszty. To właśnie szczególnie w tym aspekcie pozostaje ogromne pole do popisu dla projektantów.
© 2024 InfoMarket