Indukcja i innowacyjne pieczenie Oferta wolnostojących kuchni gazowych marki Amica powiększyła się o funkcjonalny model o szerokości 60 cm z pojemnym piekarnikiem. Urządzenie wyposażone jest w innowacyjny system BakingPro, który znacznie zwiększa komfort przygotowywania potraw.
Indukcyjna płyta grzewcza kuchni wolnostojącej ma elegancką, szklaną powierzchnię i cztery pola grzejne – dwa mniejsze o średnicy 16 cm i dwa większe o średnicy 21 cm. Wszystkie zostały wyposażone w funkcję PowerBooster. Odpowiada ona za zwiększenie mocy pola grzejnego i sprawia, że wodę można zagotować nawet w mniej niż 3 min. Zastosowany w elektrycznym piekarniku kuchni wolnostojącej system BakingPro zapewnia równomierną dystrybucję ciepła oraz stabilną temperaturę w całym piekarniku. Dzięki temu można przygotować dużą porcję wypieków, mając pewność, że będą one równo zarumienione i wypieczone. Komora piekarnika ma pojemność 65 l. Funkcja szybkiego nagrzewania sprawia, że wnętrze urządzenia nagrzewa się do temperatury 150 °C w ok. 4 min. Drzwi piekarnika mają 3 szyby, które zapobiegają nadmiernemu nagrzewaniu się szyby zewnętrznej. Na drzwiach (od wewnątrz) znajdują się wskazówki odnośnie do sposobu pieczenia rozmaitych potraw. Komora została pokryta emalią EasyClean. Jest ona pozbawiona porów i zagłębień, które mogłyby sprzyjać osadzaniu się zabrudzeń. Urządzenie pracuje w klasie efektywności energetycznej A. Wyposażone jest w sensorowy wyświetlacz LED z kontrolą czasu pieczenia oraz chowane pokrętła.
© 2024 InfoMarket