JURA

Nowe standardy parzenia kawy - E8

Nowe standardy parzenia kawy -

JURA prezentuje kolejną nowość z innowacyjnym rozwiązaniem. Proces ekstrakcji pulsacyjnej (P.E.P.) optymalizuje czas ekstrakcji i gwarantuje wydobycie z ziaren tego, co najlepsze, nawet podczas parzenia krótkich specjałów kawowych jak espresso czy ristretto.

Opracowany przez inżynierów JURA Proces Ekstrakcji Pulsacyjnej optymalizuje czas ekstrakcji, przetłaczając gorącą wodę przez zmieloną kawę w szybko następujących po sobie cyklach, co pozwala uwolnić pełnię drzemiących w kawie smaków i aromatów. Innowacyjny młynek AromaG3, mający zmieniony kształt żaren, a co za tym idzie także kąt cięcia, szybko i, co ważne, cicho rozdrabnia ziarna. Następnie sterowana elektronicznie jednostka zaparzająca dostosowuje ciśnienie do określonej przez użytkownika ilości zmielonej kawy. Użytkownik może wybrać spośród ośmiu poziomów intensywności ten, który jest dla niego optymalny. Z myślą o wielbicielach kawy mlecznej w ekspresie zastosowano technologię Fine Foam – rozwiązanie, dzięki któremu przygotowanie np. cappuccino będzie bajecznie proste, a mleczna pianka idealnie gładka i lekka jak piórko. O jakość wody dba Inteligentny system wody z automatycznym czujnikiem filtra CLARIS Smart. Filtr sam komunikuje się z ekspresem, co sprawia, że jego stosowanie nigdy dotąd nie było równie proste i wydajne. Filtr poza tym, że chroni ekspres przed osadami z kamienia dodatkowo wytrąca z wody te substancje, które wpływają negatywnie na jej smak i zapach. Opisując urządzenie, nie można nie wspomnieć o kolorowym wyświetlaczu TFT, zbiorniku na ziarna z funkcją Aroma Protection oraz zintegrowanych programach płukania i czyszczenia dyszy do spieniania mleka, zakończonej zdejmowaną i przystosowaną do mycia w zmywarce końcówką.

2016-04-08
x

Kontakt z redakcją

© 2024 InfoMarket