Chłodzenie zrewolucjonizowało świat, choć wynalazcom chłodziarek nie wróżono w ich epoce świetlanej przyszłości. Dziś niemal w każdym gospodarstwie domowym jest tego typu urządzenie. Co więcej, po wielu latach rozwoju udało się je na tyle zmodyfikować i poprawić technicznie, że nie tylko znakomicie utrzymują świeżość produktów spożywczych, ale i potrafią przedłużyć ich trwałość o wiele dni, a nawet tygodni.
Chłodzenie zrewolucjonizowało świat, choć wynalazcom chłodziarek nie wróżono w ich epoce świetlanej przyszłości. Dziś niemal w każdym gospodarstwie domowym jest tego typu urządzenie. Co więcej, po wielu latach rozwoju udało się je na tyle zmodyfikować i poprawić technicznie, że nie tylko znakomicie utrzymują świeżość produktów spożywczych, ale i potrafią przedłużyć ich trwałość o wiele dni, a nawet tygodni.
Chłodzenie zrewolucjonizowało świat, choć wynalazcom chłodziarek nie wróżono w ich epoce świetlanej przyszłości. Dziś niemal w każdym gospodarstwie domowym jest tego typu urządzenie. Co więcej, po wielu latach rozwoju udało się je na tyle zmodyfikować i poprawić technicznie, że nie tylko znakomicie utrzymują świeżość produktów spożywczych, ale i potrafią przedłużyć ich trwałość o wiele dni, a nawet tygodni.
Chłodzenie zrewolucjonizowało świat, choć wynalazcom chłodziarek nie wróżono w ich epoce świetlanej przyszłości. Dziś niemal w każdym gospodarstwie domowym jest tego typu urządzenie. Co więcej, po wielu latach rozwoju udało się je na tyle zmodyfikować i poprawić technicznie, że nie tylko znakomicie utrzymują świeżość produktów spożywczych, ale i potrafią przedłużyć ich trwałość o wiele dni, a nawet tygodni.
Chłodzenie zrewolucjonizowało świat, choć wynalazcom chłodziarek nie wróżono w ich epoce świetlanej przyszłości. Dziś niemal w każdym gospodarstwie domowym jest tego typu urządzenie. Co więcej, po wielu latach rozwoju udało się je na tyle zmodyfikować i poprawić technicznie, że nie tylko znakomicie utrzymują świeżość produktów spożywczych, ale i potrafią przedłużyć ich trwałość o wiele dni, a nawet tygodni.
Fot. Liebherr
Chłodzenie zrewolucjonizowało świat, choć wynalazcom chłodziarek nie wróżono w ich epoce świetlanej przyszłości. Dziś niemal w każdym gospodarstwie domowym jest tego typu urządzenie. Co więcej, po wielu latach rozwoju udało się je na tyle zmodyfikować i poprawić technicznie, że nie tylko znakomicie utrzymują świeżość produktów spożywczych, ale i potrafią przedłużyć ich trwałość o wiele dni, a nawet tygodni.
Fot. Electrolux
Fot. Gaggenau
Oprócz tego stosuje się klasyczne półki druciane, metalowe lub szklane, często dzielone lub zginane. Stosuje się także silikonowe separatory lub stabilizatory, które dzielą i podtrzymują np. słoiki czy butelki. Ponadto spotkać można druciane półki na butelki, które nie tylko w praktyczny sposób pozwalają leżakować butelce trunku, ale również minimalizują zajęte miejsce, dzięki czemu można swobodnie chłodzić napoje lub puszki. Z biegiem czasu zmieniają się także balkoniki. Standardowe półki umieszczone w specjalnym miejscu pozwalały przechowywać różne sery, sosy, a także otwarte butelki czy słoiki z dżemami. Dziś balkoniki mają wygodne zamknięcia, stabilizatory i systemy chroniące przed wylaniem czy wypadnięciem produktu. Są często dzielone, przez co tworzą balkonik typu 2 w 1. Nadal stosuje się standardowe pojemniki lub podstawki na jajka.
Chłodzenie zrewolucjonizowało świat, choć wynalazcom chłodziarek nie wróżono w ich epoce świetlanej przyszłości. Dziś niemal w każdym gospodarstwie domowym jest tego typu urządzenie. Co więcej, po wielu latach rozwoju udało się je na tyle zmodyfikować i poprawić technicznie, że nie tylko znakomicie utrzymują świeżość produktów spożywczych, ale i potrafią przedłużyć ich trwałość o wiele dni, a nawet tygodni.
© 2024 InfoMarket