STUDIO PROSTYCH FORM

Innowacyjny sprzęt i wyjątkowa aranżacja wnętrza

Innowacyjny sprzęt

We wrześniu w siedzibie Studia Prostych Form przy ul. Burakowskiej 5/7 w Warszawie odbyło się szkolenie produktowe firm Miele i I-mar. Studio Prostych Form to wyjątkowe miejsce prezentujące możliwości producenta luksusowych zabudów i mebli kuchennych. W modną, industrialną, ale też minimalistyczną stylistykę salonu doskonale wpisują się urządzenia Generacji 7000 fi rmy Miele oraz kamienne wykończenia wnętrz projektowane i wykonywane przez firmę I-mar.

W pierwszej części szkolenia w tajniki innowacyjnych i wyjątkowych rozwiązań stosowanych w Generacji 7000 marki Miele wprowadził wszystkich uczestników Grzegorz Klonowski. Mamy tu na myśli m.in. FoodView, czyli możliwość podglądania pieczonej potrawy za pomocą smartfona. Innowacją jest także funkcja TasteControl, umożliwiająca pieczenie potraw z dużą precyzją. W urządzeniach Miele stosowane jest ponadto rozwiązanie Dual Steam, pozwalające na gotowanie na parze nawet kilku różnych dań jednocześnie. Co więcej, Miele w Generacji 7000 oferuje również urządzenie, które łączy funkcję pary z funkcjonalnością kuchni mikrofalowej. Ciekawym rozwiązaniem jest program Mix & Match, który pozwala gotować różne produkty spożywcze w tym samym czasie na jednym talerzu. Na uwagę zasługują ponadto innowacyjne ekspresy z trzema pojemnikami na kawę oraz funkcją automatycznego czyszczenia. Całość uzupełnia aplikacja mobilna Miele@mobile, która umożliwia zdalną obsługę urządzeń.

Urządzenia Miele to jednak nie tylko wyjątkowe i innowacyjne funkcje i rozwiązania techniczne, ale też produkcja zgodna z najnowszymi standardami jakości oraz wyrafinowany design. Na szkoleniu nie zabrakło więc również prezentacji najnowszego okapu Miele Aura Ambient. Możliwości urządzeń Generacji 7000 marki Miele mogliśmy poznać nie tylko w teorii, ale i w praktyce. To właśnie z wykorzystaniem m.in. najnowszych piekarników do niej należących przyrządzane były smakowite potrawy, serwowane przez Marka Michalaka, szefa kuchni, który jako jedyny w Polsce ma on prawo gotować dla brytyjskiej rodziny królewskiej. Tego dnia dla wszystkich obecnych na spotkaniu serwował dorsza z pary z sałatką z kaszy kuskus oraz polędwiczki wieprzowe z soczewicą. Deser, jak przystało na kucharza królowej, miał iście brytyjski charakter. Był to pudding serwowany z sosem angielskim, toffi oraz lodami waniliowymi.

W drugiej części szkolenia Paweł Młynarski z firmy I-Mar przybliżył wszystkim uczestnikom sposób, w jaki w różnych zakątkach świata wydobywane są kamienie wykorzystywane do produkcji wyjątkowych w swoim rodzaju blatów kuchennych oraz dekoracji ścian i podłóg w rozmaitych wnętrzach. Okazuje się, że nie tylko projekt i wykonanie kamiennych elementów może być trudnym zadaniem. Problemy pojawiają się często właśnie już na etapie wydobycia i znalezienia odpowiednich fragmentów danego surowca pod względem kolorystyki, faktur i wzorów. Spotkanie zwieńczone zostało interaktywnym testem, zawierającym pytania związane z tematyką szkolenia. Uczestnicy, który najlepiej poradzili sobie ze sprawdzianem wiedzy, otrzymali atrakcyjne upominki od organizatorów.

2019-10-28
x

Kontakt z redakcją

© 2024 InfoMarket