SAMSUNG

Pierwsze urodziny Cook Story

Pierwsze urodziny Cook Story

Na warszawskim Wilanowie świętowano pierwsze urodziny Cook Story by Samsung, czyli wyjątkowego miejsca na kulinarnej mapie Polski.

To właśnie tutaj, w biurowcu Royal Wilanów przy ul. Klimczaka 1, odbywają się rozmaite spotkania i kursy związane ze sztuką kulinarną, które prowadzone są przez osobistości najlepsze w swoim fachu. Wszystko, oczywiście, w oparciu o najnowszy i najnowocześniejszy sprzęt Samsunga, w który wyposażono imponujący showroom. Klienci i wszyscy miłośnicy gotowania mogą tutaj przyjść i zapoznać się z oferowanymi przez firmę urządzeniami i funkcjami oraz rozwiązaniami technicznymi, które zostały w nich zastosowane, a przy okazji rozwijać swoje umiejętności kulinarne.

Podczas obchodów pierwszej rocznicy istnienia Cook Story zgromadzeni goście mogli podziwiać talent kulinarny jednego z najlepszych szefów kuchni na świecie, nagrodzonego trzema prestiżowymi gwiazdkami „Michelin” – Michela Troisgrosa – Chef of the Chefs w klubie Samsung Club des Chefs. Dał on pokaz niesamowitych umiejętności, opowiadając przy tym o swojej pasji do gotowania. Tego dnia Michel przygotował dla zaproszonych gości m.in. łososia w sosie szczawiowym oraz równie przepyszne bezy z dodatkiem imbiru. Szef kuchni podkreślał rolę narzędzi w procesie gotowania. Jego zdaniem ważne są nie tylko dobrze dobrany nóż, widelec czy łyżka, ale przede wszystkim AGD, a więc np. płyta indukcyjna czy piekarnik, które podczas przyrządzania potraw są naszymi „partnerami”. Michel Troisgros od ponad 20 lat realizuje autorską koncepcję kuchni, nawiązując do najlepszych rodzinnych tradycji. W potrawach przygotowywanych przez Michela chodzi przede wszystkim o piękno prostoty i tej filozofii stara się trzymać, gotując.

Goście spotkania mieli również okazję poznać trendy kulinarne, zarówno te obecnie panujące, jak i prognozowane na nadchodzący 2019 r. Spotkanie zakończyło się wspólnym toastem, a także degustacją przepysznych dań przygotowywanych przez Michela Troisgrosa. Podczas gotowania wykorzystywał on m.in. płytę indukcyjną Samsunga, a także innowacyjny sprzęt z linii Chef Collection. Linia ta powstała przy współpracy firmy Samsung z mistrzami kuchni wyróżnionymi przez przewodnik „Michelin”, wśród nich jest m.in. właśnie Michel Troisgros.

2018-11-02
x

Kontakt z redakcją

© 2024 InfoMarket