Użytkownik

Zaloguj

Zarejestruj

Sekcje

SHARP

Potrawy z... pralki i zmywarki

Potrawy z... pralki i zmywarki

Hasło przewodnie marki Sharp – „Be Original” – jest nieprzypadkowe. Potwierdziło to również spotkanie w warszawskim Instytucie Sztuki Kulinarnej, którego marka Sharp jest partnerem technologicznym.

Lokal przy ul. Postępu 5 był miejscem wyjątkowych, iście „oryginalnych” wydarzeń zorganizowanych pod egidą tej uznanej japońskiej marki. Mówiąc „oryginalnych”, mamy na myśli sposób przyrządzania potraw przez prowadzącą spotkanie – Darię Ładochę, blogerkę kulinarną i miłośniczkę zdrowego żywienia.

Warsztaty skupiały się głównie na kuchni tajskiej, o której szefowa kuchni wie niemal wszystko. Zanim jednak na dobre wystartowały, Daria Ładocha postanowiła wszystkich zaszokować. Do przyrządzenia łososia posłużyła się bowiem… znajdującą się w Instytucie zmywarką Sharpa, a do przygotowania krewetek… pralką tejże marki! W kulinarnym i bez wątpienia niezwykle kreatywnym szkoleniu wzięli udział reprezentanci polskiego oddziału firmy Vestel, do której należy sektor AGD marki Sharp, a także przedstawiciele wielu mediów. Zaproszeni goście na specjalnie przygotowanych, świetnie wyposażonych stanowiskach mogli ujawnić swoje zdolności kulinarne, przygotowując sałatkę warzywną z mango i krewetkami, łososia w sosie curry, a na deser upiec muffiny kokosowe. W wyjątkowo przyjaznej atmosferze z upływem czasu powstawały prawdziwe kulinarne arcydzieła, które zostały skonsumowane podczas wspólnej kolacji, tuż po zakończeniu warsztatów.

Spotkanie okraszone zostało prezentacją i degustacją wyśmienitych węgierskich win, które zapewniły 2Bratanki. Sommelierzy z Krakowa dobrali na to spotkanie takie gatunki wina, które wyśmienicie podkreślały smak przygotowywanych tajskich specjałów.

Dzięki Instytutowi Sztuki Kulinarnej i firmie Vestel mogliśmy tego dnia nie tylko przygotować wykwintne dania, ale również poznać sekret legendarnych pięciu smaków kuchni azjatyckiej i składników, które są za nie odpowiedzialne. Nie zabrakło też wielu ciekawostek na temat Tajlandii i panujących w tym egzotycznym regionie świata zwyczajów oraz rytuałów związanych z kulturą przyrządzania potraw. Oczywiście, spotkanie było także znakomitą okazją do poznania dynamicznie rozwijającej się oferty Vestela w Polsce i jej marek – m.in. Sharp, Vestel czy Finlux.

Potrawy z... pralki i zmywarki 2

Firma Vestel, właściciel marek Sharp i Vestfrost, w ramach partnerstwa wyposażyła Instytut Sztuki Kulinarnej w swoje najlepsze sprzęty AGD.

Potrawy z... pralki i zmywarki 3

Wszystkie dania powstawały pod czujnym i fachowym okiem Darii Ładochy, która doskonale zna się na kuchni tajskiej, co zresztą udowodniła podczas prowadzonych przez nią warsztatów.

Potrawy z... pralki i zmywarki 4

Na wspólnym gotowaniu nie mogło zabraknąć przedstawicieli firmy Vestel, która reprezentuje markę Sharp w Polsce. Od lewej: Piotr Topa – odpowiedzialny za sprzedaż i marketing, Andrzej Krop – dyrektor zarządzający oraz Rafał Derecki – odpowiedzialny za należącą do Vestela markę Vestfrost.

Potrawy z... pralki i zmywarki 5

Krewetki prosto z pralki? Dlaczego nie! Trzeba tylko nastawić program do prania bawełny i gotowe.

Potrawy z... pralki i zmywarki 6

Zapakowanego próżniowo łososia przyrządzono… w zmywarce Sharpa. Wystarczyło 50-minutowe zmywanie w temperaturze 60 °C. Smak i zapach – znakomite!

Potrawy z... pralki i zmywarki 7

Potrawy przygotowane przez gości zaproszonych do Instytutu Sztuki Kulinarnej nie tylko wyglądały, ale i smakowały wyśmienicie.

Potrawy z... pralki i zmywarki 8
Potrawy z... pralki i zmywarki 9
2018-07-26

Kontakt z redakcją

Zapisz się do newslettera

© 2018 InfoMarket