AMICA

Płyta indukcyjna PI6544ISU

Płyta indukcyjna

Bardzo przejrzysta, czysta linia wzornicza i innowacyjne rozwiązania techniczne – to najważniejsze cechy płyty indukcyjnej Amica PI6544ISU. Wprowadza ona na rynek całkowicie nowy styl i sposób patrzenia na sprzęt AGD w kuchni.

Bez wątpienia model spodoba się tym wszystkim, którzy chcą dyskretnie wkomponować najnowsze rozwiązania techniczne w każdy niemal styl kuchennego wnętrza. Czarna płyta została pozbawiona zbędnych nadruków, czyli rastrów wyznaczających granice pól grzewczych. Ma za to specjalne podświetlenia diodowe stref, uaktywniające się tylko podczas pracy urządzenia. Taki projekt z pewnością wyznacza trendy, jakie zapanują w kuchniach za kilka lat. Dziś jest to nadal coś nowego, jednak jakże praktycznego od strony zabudowy sprzętu AGD.

Centralne obszary pól grzewczych zaznaczono dyskretnie przez zaledwie jeden element – rys ramki. Wykończenie zwieńczono zaś subtelnym podświetleniem panelu sterowania, który dodatkowo został wyposażony w rozwiązanie ułatwiające sprawdzenie, które pole grzewcze jest aktywne w danym momencie. W chwili włączenia płyty podświetlone zostają wszystkie pola na jej powierzchni, a po wybraniu konkretnego pola – tylko jedno, na którym został postawiony garnek. Po ustawieniu mocy grzania podświetlenie gaśnie, a płyta ponownie jest całkowicie czarna. Dodatkowo wysoce praktycznym rozwiązaniem, bez którego coraz więcej klientów nie wyobraża sobie kulinarnych przygód z płytą indukcyjną, jest maksymalne wykorzystanie powierzchni płyty dzięki funkcji łączenia pól grzewczych. W tym urządzeniu z cewkami indukcyjnymi w kształcie kwadratu znaleźć można więc funkcje Flexi Space oraz Bridge. Ponadto można korzystać także z opcji Power Booster, zwiększającej moc grzania i skracającej czas gotowania, dostępnej na wszystkich polach grzewczych.

Przydatnym rozwiązaniem, które docenią szczególnie osoby czujące się w kuchni amatorami, jest możliwość wybrania jednego z trzech programów gotowych. W zależności od tego, co chcemy ugotować – temperatura 42 °C jest idealna do topienia masła i czekolady, 70 °C do podgrzewania zup i sosów, a 94 °C świetnie nadaje się do gotowania makaronu i ryżu.

W modelu PI6544ISU warto zwrócić uwagę na system ProBaby, który odpowiada za bezpieczeństwo użytkownika i jego najbliższych, blokując pola grzania. Dodatkowo o stopniu nagrzania pola grzejnego informuje światło wskaźnika ciepła resztkowego pól indukcyjnych.

2017-09-12
mstrzykalska
x

Kontakt z redakcją

© 2024 InfoMarket