GORENJE

Czas na... pizzę!

Czas na... pizzę!

Polacy coraz chętniej spędzają wolny czas w kuchni. Lubimy gotować i nas, jako medium branżowe zajmujące się tą tematyką, bardzo to cieszy. Porównując dostępne piekarniki, konsumenci wskazują na wzornictwo, jednak ważne jest także to, jak szybko i skutecznie piekarnik wypieka… pizzę, co sprawdziliśmy.

Testowany przez nas piekarnik należy do linii Gorenje+, która – trzeba przyznać – jest nieco bardziej luksusowa i zaawansowana niż tradycyjne modele z oferty słoweńskiego producenta. Urządzenie w pełnej zabudowie prezentuje się bardzo dobrze. I choć charakteryzuje je czarny kolor obudowy, w ofercie jest także ten sam model w kolorze srebrno-czarnym (GS778X).

Czas na... pizzę!

Przed rozpoczęciem kulinarnych zmagań, czas na przetestowanie panelu sterowania. Jest on czuły i dość intuicyjny – wybór opcji i programów zatwierdza się szybko reagującym na zmiany parametrów pokrętłem.

Czas na... pizzę!

Jeśli chodzi o wnętrze, zastosowano tutaj funkcje grzania, które trzeba przyznać są w dość rozbudowanej formie (grzałka dolna, górna, dolna i górna, termoobieg, termoobieg z grzałką, rozmrażanie, dolna grzałka i wentylator itd.). Ponadto zastosowano w nim system równomiernego obiegu powietrza MultiFlow i MultiSteam 360° do równomiernego rozprowadzania gorącego powietrza i pary wodnej. Za jej dystrybucję do wnętrza odpowiada zamontowany na froncie zbiornik na wodę i specjalny kanał.

Czas na... pizzę!

Ponadto piekarnik na dwóch poziomach ma prowadnice teleskopowe, które wysuwają się bez blokowania i zahaczania, czego doświadczyłam kilka razy w piekarnikach różnej klasy.

2017-04-11
6
x

Kontakt z redakcją

© 2024 InfoMarket